tisdag 9 juli 2013

Att man aldrig lär sig...

... att saker tar längre tid än man tror. Snickarn hann bara komma en kort stund idag så det hände inte så mycket på altanen. Däremot fick sambon ihop det sista på poolen så imorgon vevar vi igång. Dröjer nog innan vattnet blir badklart. Imorgon kommer båda snickarna så få hoppas jag det händer något. Just det ja, vi klädde av trappan idag då det i stort sett är klart i trappan. Vi är sååå glada att vi fick välja den vita med eklaserade steg. Supersnygg!

6 kommentarer:

  1. Hej!
    Har kikat runt lite på er blogg och lämnar ett litet avtryck efter mig:)
    Vi har precis byggt ett villa Kalmar och väntar bara på att få flytta in.

    SvaraRadera
  2. Hej Petra och tack för din kommentar. När flyttar ni in? Har allt gått enligt planerna? Bloggar du själv?
    Mvh Erica

    SvaraRadera
  3. Hej, vi funderar på att bygga en Kalmar.
    Har lite frågor om markarbetet och grund.
    Vad ingår i det? Fick ni extra kostnader som inte var med i kalkylen?
    Och kalkel i köket, sätter inte smålandsvillan upp det?

    Mycket fint hus ni har fått.


    SvaraRadera
  4. Hej igen!
    I onsdags fick vi besked från kommunen att vi fick flytta in. Nu har vi åtminstone fått in sängarna och lite matvaror vilket känns underbart efter ca 2,5 mån i husvagn!
    Om du har tid och lust får du gärna kika in på vår blogg www.rivaochbygganytt.blogg.se och läsa om vår "resa".

    SvaraRadera
  5. Tyvärr har jag lite dålig koll på vad kalkylen sa om grund och markarbetet. Grunden i sig betalade vi 115´för. Markarbetet innan dess gick på 430´tror jag, inklusive sprängning. Då ska tilläggas att vår tomt var ett kalhygge med ca 200 stubbar som skulle grävas upp och forslas bort. Vi fick spränga samt köra bort sprängsten samt köpa fylle. De förberedde dessutom för garage, altan och pool. Vi är mycket nöjda med arbetet men visst drog summan iväg mer än vi tänkt oss från början. Men vi visste också att det var svårt att räkna på vad markarbete skulle komma att kosta. Det är också det svåraste att jämföra med andra. Jag hoppas att ni kommer billigare undan! Jo, SmV sätter upp kakel men de har bara två sorter att välja på. Ganska trista kakel tyckte vi och vi valde att sätta upp det själva (med hjälp av kakelgubbe ;-)) Småpengar i sammanhanget och vi är så nöjda med vårt kakel.

    SvaraRadera
  6. Hej Petra och grattis till slutbeskedet! En härlig känsla att få flytta in i sitt hus. Jag ska genast kika in i din blogg!

    SvaraRadera